top of page

3 pažangūs įrankiai kiekvienam personalo atrankų specialistui


„TeamFill“ – dar vienas „must have“ įrankis personalo atrankos specialisto darbe.

„TeamFill“ - darbo pokalbių platforma


Personalo atrankų specialisto darbas unikalus tuo, kad pasitelkdamas asmeninius įgūdžius, gebėjimus, net ir nuojautą, siekia surasti tinkamiausius kandidatus, atitinkančius įmonės poreikius ir vidinę kultūrą. Tačiau šie specialistai kasdien susiduria su iššūkiais prisitaikyti prie nuolat kintančių darbo rinkos ir verslo sąlygų bei išlaikyti konkurencingumą.


Didelis arba per mažas kandidatų srautas, laiko stoka, informacijos srauto apdorojimas ar nepakankama duomenų analizė – pagrindiniai atrankų specialisto galvos skausmai, kuriuos gali padėti įveikti technologijos. Sparčiai tobulėjančioje darbo atrankos rinkoje technologiniai įrankiai jau dabar transformuoja atrankų procesus ir garantuoja didesnį našumą šioje srityje.


„Visi verslai siekia dirbti efektyviai ir nuolat sprendžia klausimą, kaip su mažesniais resursais padaryti daugiau. Tačiau, palyginus su globalaus verslo apimtimis, esame maža šalis, todėl turime būti konkurencingi – visada būti didžiųjų kompanijų ir technologijų priešakyje. Darbo atrankos proceso tobulinimas ir technologijų įgalinimas verslo naudai gali būti pirmas ir reikšmingas žingsnis sėkmės link.“, – sako darbuotojų atrankos įmonės „AIDA Recruitment“ vadovas Antanas Giraitis.


Šiuo metu egzistuoja ir yra plačiai pritaikomi trys esminiai įrankiai, kurie padeda efektyvinti darbo atrankos procesą nemažinant jo kokybės, o, atvirkščiai, perkeliant jį į naują lygį. Pavyzdžiui, nuo popierinio gyvenimo aprašymo pereinama prie vaizdo skambučio, nuo rankinio duomenų surinkimo – prie dirbtinio intelekto apdorojamos ir vertinamos informacijos.


Automatinis skelbimų publikavimas „GoHire“


Lietuvoje egzistuoja apie 20 mokamų ir nemokamų darbo skelbimų portalų bei specialių grupių socialiniuose tinkluose, kuriose įprasta darbo skelbimus talpinti rankiniu būdu. Tačiau, jei kandidatų ieškoma kiek plačiau – pvz., Lenkijoje, Airijoje ar Azijos šalyse, tam reikia skirti žymiai daugiau laiko, norint išsiaiškinti kiekvienos šalies darbo atrankos specifiką, specializuotas interneto svetaines ar kitas darbo skelbimų platformas.


Šiuo metu sparčiai populiarėja technologinis įrankis „GoHire“, kuris sprendžia šią problemą vos vienu mygtuko paspaudimu: pasirinkus reikiamą šalį, gaunama duomenų bazė su visomis darbo skelbimo publikavimo vietomis, kur darbo skelbimą galima patalpinti automatiškai, matyti, kur ši paslauga yra mokama, o kur ne. Tai aktualu darbo atrankos specialistams, planuojantiems pozicijos atrankos biudžetą ir taupantiems laiką.


Tokio įrankio vertė kandidatams – taip pat labai akivaizdi. Kai vis daugiau žmonių dairosi galimybių dirbti užsienyje ar „peržiemoti“ šiltesnio klimato šalyse, automatinis darbo skelbimų talpinimas globaliu mastu atveria naujas rinkas aplikuojantiems, suteikia šansą dirbti iš bet kurios pasaulio vietos.


Automatinės žinutės „jobRely“


Daugelis atrankos specialistų tvirtina, kad asmeniškai parašyta žinutė potencialiam kandidatui yra daug paveikesnė, į ją dažniau atsakoma. Tačiau, kai rinkoje įsivyrauja arši konkurencija dėl tam tikros srities profesionalų, pvz. IT srityje, svarbus tampa pasamdymo greitis ir solidi kandidatų imtis.


Čia pagalbos ranką tiesia technologinis įrankis „jobRely“, padedantis sugeneruoti reikiamą kandidatų skaičių socialiniame tinkle „LinkedIn“. Platfomoje sukuriamas ieškomos pozicijos projektas, surandami ir išfiltruojami tai pozicijai tinkantys specialistai, o vietoje rankiniu būdu rašomų ir siunčiamų žinučių paruošiamos automatinės žinutės, skirtos pirminiam kontaktavimui su potencialiais kandidatais. Vėliau atrankos specialistas gali bendrauti su darbo skelbimu susidomėjusiuoju tiesiogiai, jei jam reikia papildomos informacijos ar kyla kitų klausimų. Šis įrankis padeda sutaupyti daug laiko, resursų ir suteikia akivaizdaus pranašumo prieš konkurentus.


„TeamFill“ ir „Calendly“


Vis daugiau įmonių kviečia kandidatus atlikti pirminį darbo pokalbį vaizdo formatu, nes jis turi daug didesnės vertės nei popierinis CV. Tai ypač aktualu įmonėms, kurios samdo daugiau nei 50 darbuotojų per metus. Todėl darbo pokalbių platforma „TeamFill“ – dar vienas „must have“ įrankis personalo atrankos specialisto darbe. Čia technologijų pagalba aprašoma pozicija, sukuriami klausimai, o vėliau platformos įrankiai automatiškai nusiunčia sugeneruotą nuorodą kandidatams. Tokiu būdu efektyviai surenkama pirminė informacija, kurią papildo išsami analizė apie kandidato atitikimą programos algoritmams.


Atrinkus tinkamus žmones pagal pirminį vaizdo interviu, juos galima kviesti antram, galbūt jau gyvam pokalbiui, kurį organizuoti padės programėlė „Calendly“. Nors ir nedidelis, bet itin atrankos specialisto darbą lengvinantis įrankis leidžia išvengti bereikalingo susirašinėjimo el. laiškais dėl susitikimo laiko, o vietoje to leidžia pasidalinti nuoroda su galimais dienos ir valandų intervalais, kuriuos belieka rezervuoti – paprasta ir patogu.


Taigi, atrankų automatizavimas ne tik padeda optimizuoti atrankos procesą, tvarkyti kandidatų duomenis, bet ir suteikia įmonėms galimybę efektyvinti verslo procesus bei įsivertinti turimų resursų poreikius. Kviečiame susipažinti su personalo atrankų įrankiais įdėmiau ir atrasti, kaip jie gali padėti atrankų specialistams dar veiksmingiau organizuoti savo darbus.


Apsilankykite „TeamFill“ darbo pokalbių platformoje - https://teamfill.net


 

Susisiekite dėl papildomos informacijos: 

Telefonas +370 616 14979

Adresas: Naugarduko g. 3, Vilnius, Lietuva

bottom of page