top of page

Pasiruoškite darbo pokalbiui be atrankų specialisto: patarimai, padėsiantys įgyti pranašumą


kandidatas atlieka technologijomis paremta interviu intervių

Pasiruošimas darbo pokalbiui bet kada, ir iš bet kur


Technologijos kasdien daro didelę įtaką įvairioms gyvenimo sritims – medicinai, verslui, kultūrai, švietimui ir mokslui. Darbo paieškos rinka taip pat neatsilieka ir žengia į naują technologinę erą: nuo darbo skelbimų, kurių reikalavimus kuria ir aprašo dirbtinis intelektas, iki darbo pokalbių, kuriuose nėra žmogiškojo atrankų specialisto. Tai nauja realybė, kurią daugelis tik pradeda pažinti ir jaukintis. Tad, jei dar niekada nedalyvavote tokiame darbo pokalbyje, pats metas sužinoti apie jo privalumus bei patarimus, kaip išsiskirti kandidatų minioje.


Vaizdo interviu prieš CV


Šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę atlikti preliminarius vaizdo interviu ir įvertinti kandidatų kompetencijas be tiesioginio žmogaus dalyvavimo. Toks interviu skirtas surinkti pirminę informaciją apie jūsų darbinę patirtį ir žinias. Iš darbo atrankos įmonės el. paštu gavus specialiai jums sugeneruotą nuorodą ir ją paspaudus, iš karto pateksite į darbo interviu aplinką: čia atsakysite į klausimus, įrašytą interviu peržiūrėsite, o jei nepatiko, tai ką pamatėte ekrane – interviu galėsite pradėti iš naujo ir pristatyti geresnę savęs versiją. Neribotą kiekį kartų!


TeamFill - darbo pokalbių platformos aplinka, kurioje kandiatas atsako į klausimus

Kandidatas, atliekantis darbo pokalbį be atrankų specialisto: TeamFill - darbo pokalbių platformos aplinkoje


Pagrindinis tokio technologijomis papildyto darbo pokalbio privalumas – galimybė pačiam pasirinkti interviu vietą ir laiką, kurio nereikia derinti su atrankos specialistu. Taigi, pasirinkus tinkamą vaizdo įrašui lokaciją, apšvietimą, pasitikrinus ryšio priemones beliks tik atsakyti į klausimus. Svarbiausia, kad jų gaires gausite dar prieš pokalbį, todėl galėsite pasiruošti tinkamai į juos atsakyti. Vaizdo interviu klausimai standartizuoti visiems tos pozicijos kandidatams, orientuoti į darbo skelbimo aprašymą ir yra techninio pobūdžio. Priešingai nei darbo atrankos specialisto, kuris gali būti šališkas ir paklausti ne visai su darbo aprašymu susijusių dalykų, o tai gali sukelti daugiau jaudulio.


Be to, tai unikalus būdas greičiau prisistatyti potencialiam darbdaviui ir atskleisti savo pranašumus. Lyginant su popieriniu gyvenimo aprašymu, toks vaizdo įrašas daug labiau atspindės jūsų asmenybę, patirtį ir gebėjimus, apie kuriuos galėsite išsamiai papasakoti per 20-30 min. Būtent tiek laiko dažniausiai trunka interviu, o vienam atsakymui į klausimą skiriama iki 5 min. Darbuotojų atrankos įmonės „AIDA Recruitment“ vadovas Antanas Giraitis pažymi, kad net 99 proc. kandidatų atsako gerokai greičiau, tad aiškus darbo pokalbio pabaigos laikas – dar vienas didžiulis privalumas jūsų įtemptoje darbotvarkėje.


Pavyzdžiai suteikia pranašumo


Pirminio, technologijomis valdomo darbo interviu tikslas – surinkti informaciją iš pretendentų, todėl, jei atrankoje dalyvauja keliasdešimt žmonių, verta pagalvoti, kaip pristatyti savo pranašumus. Vienas jų – kalbėjimas apie darbo patirtį konkrečiais pavyzdžiais ir skaičiais. Tai padeda gauti geresnį įvertinimą, technologinėms sistemoms suprasti ir įvertinti gebėjimus, o įmonei – pamatyti jūsų potencialą.


Dar vienas didelis šio interviu privalumas – greitas atgalinis ryšys. Pamenate, kuomet taip ilgai laukėte atsakymo iš atrankos specialisto, kad net pamiršote apie tokį apskritai? „AIDA Recruitment“ platformoje įrašius vaizdo interviu, žinutę apie (ne)atitikimą reikalavimams (algoritmams) gausite beveik iš karto – joje bus įvardinta, ko pritrūko aplikuojant į pasirinktą poziciją, kaip jūsų atsakymus vertina technologiniai programos įrankiai. Taip pat yra galimybė

gauti savo pokalbio įrašą, jį peržiūrėti, analizuoti, įsivertinti ir, jei yra poreikis, sudalyvauti atrankoje dar kartą.


O trūkumai? Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad darbo pokalbis be atrankos specialisto itin skiriasi, iš tikro jis primena skambutį telefonu, kuomet surenkami kandidato atsakymai į užduotus klausimus, o jūs vėliau laukiate pakvietimo į kitą atrankos etapą.


Vienintelė technologijomis papildyto interviu plonybė ta, kad galite atsakyti tik į pateiktus klausimus, o spontaniškai klausinėti galimybės kol kas nėra. A. Giraitis pažymi, kad ateityje šios technologinės spragos bus tikrai užpildytos, o atsakyti galima ir kūrybiškai – pridėti savo motyvą ar tą informaciją, kuri jums tuo metu atrodo aktuali.


Technologijomis papildytas darbo pokalbis suteikia galimybę išbandyti save unikaliu ir kūrybingu būdu, pristatyti savo stipriąsias asmenybės puses, o dirbtinis intelektas gali tapti jūsų sąjungininku, padedančiu išsiskirti siekiant profesinės sėkmės.


Kaip veikia darbo pokalbiai be atrankų specialisto „AIDA Recruitment“ įmonėje? Žiūrėkite čia: https://bit.ly/47n4dEB


 


Susisiekite dėl papildomos informacijos: 

Telefonas +370 616 14979

Adresas: Naugarduko g. 3, Vilnius, Lietuva


bottom of page